nyheder.jpg

Få konkurstruede andelsboligforeninger

16-02-2011

Et lille antal andelsboligforeninger, som er stiftet indenfor de seneste 4-5 år har en så dårlig økonomi, at flere af foreningerne overvejer en konkurs. Men inden man når dertil, bør andelsboligforeningen gøre sig ihærdige anstrengelser for at undgå, at det kommer så vidt.

En konkurs kan i sidste ende betyde tab for både andelshavere, pengeinstitutter og realkreditinstitutter og derfor er alle parter bedst tjent med at finde en løsning på foreningens økonomiske problemer, siger Jan Hansen, direktør i ABF.

Heldigvis er langt størstedelen af landets over 200.000 private andelsboliger beliggende i økonomisk velfunderede foreninger.

Men i knapt 5.000 andelsboliger, som primært er stiftet indenfor de seneste år, har foreningen en meget høj boligafgift.

I de dårligst stillede af foreningerne er det helt afgørende, at man finder løsninger, der kan bringe den månedlige boligafgift ned. Derfor må penge- og kreditinstitutterne bidrage konstruktivt til at finde løsninger, der er holdbare for foreningens fortsatte eksistens, siger Jan Hansen.

En del af de økonomisk truede foreninger er blevet stiftet på et fuldstændigt uholdbart grundlag, og det har kun kunne lade sig gøre fordi penge- og kreditinstitutter ukritisk har finansieret stiftelsen.

På den baggrund mener jeg, at institutterne også har et moralsk medansvar for at finde økonomiske løsninger på de problemer, som andelsboligforeningerne nu sidder i, slutter Jan Hansen.

Tilmeld dig nyhedsbrev