Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Fra nedslidt linoleum til luksuriøst trapperum

A/B Ingerslev har fået istandsat både hovedtrapper og bagtrapper i den 100-årige gamle ejendom. Kom til Mød Eksperterne om opgangen den 1. december i København.

DEL ARTIKEL

Et renoveringsrojekt af tag og facade på A/B Ingerslevs ejendom blev startskuddet til, at foreningen med 31 andele valgte at bruge opsparede midler efter renoveringen på de fire hovedtrapper og ditto bagtrapper.

Trappetrin og reposer i alle opgange er rettet op efter hundrede års slid, den eksisterende belægning på trapperne er fjernet og erstattet af linoleum, der er sat messinglister på alle trin, og væggene er spartlet, filtet og malet. Alle gelændere og balustre er malet, ny el er trukket, og oprindeligt lys og rosetter er ligeledes renoveret.

De gamle hoveddøre har fået elektriske dørpumper, dørene er malet, og ved hoveddørene til lejlighederne er der sat nye dørhåndtag på, lukket brevsprækker, og alle har fået nye navneskilte, og postkasserne er renoveret.

Inden for hovedtrappernes indgangsdøre er der i tre af opgangene lagt et nyt terrazzogulv, så de nu ser ud som oprindeligt. Alle opgange har fået dørtelefon med kamera monteret, og hele huset har fået skiftet låsesystem.

Glem ikke bagtrappen
På bagtrappen er diverse småreparationer foretaget, og trapperne er slebet og lakeret. Væggene og alt træværk er malet. Nogle af dørhåndtagene er skiftet til samme udtryk som oprindeligt og bagtrappedørene er udskiftet med nye døre.

Det er andelshaverne Jeanette Engelund og Bent Christiansen, der bragte renoveringsforslaget op på generalforsamlingen, hvor det blev vedtaget. De har begge stået for renoveringsprojektet, i samarbejde med bestyrelsen og andelsboligforeningens 31 andelshavere.

− Der er virkelig mange af vores naboer, der giver udtryk for, at de er glade for det flotte arbejde, der er udført, fortæller Jeannette Engelund, som selv er utrolig tilfreds med resultatet.

Projektet med trapper og bagtrapper samt vedligeholdelse har i alt kostet 3,5 mio. kr. inkl. moms.

Se Video fra A/B Ingerslevs vilde forvandling nedenfor.

Mød Eksperterne

1. december fra kl. 17-20 har I mulighed for at blive klogere på trappeopgange, når ABF afvikler Mød Eksperterne i København.

Trapperenovering kan være presserende i både nyere ejendomme og i bevaringsværdige bygninger.

ABF har derfor indbudt en bred vifte af leverandører og foredragsholdere, som kan være med til at inspirere jer og give svar på konkrete udfordringer.
Aftenen afholdes i den smukke Kuppelsal hos Danske Bank på Kongens Nytorv, og Danske Bank byder på et hyggeligt jule-traktement i løbet af aftenen.

Medlemmer kan tilmelde sig via ABF's hjemmeside. Ikke-medlemmer kan sende en mail til kursus@abf-rep.dk.

Se video fra A/B Ingerslevs vilde forvandling.