Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Forening sparede 40.000 kr. på varmeregningen

Foreninger skal blot justere på temperaturen i varmecentralen for at få penge retur på regnin­gen. ”MødEksperterne”-arrangement i København sætter spot på bonusordningen.

DEL ARTIKEL

Ligger jeres forening i Københavns Kommune eller en af omegnskommunerne bruger I sikkert fjernvarme som energikilde leveret af fx HOFOR eller Frederiksberg Forsyning. Og der er penge at spare, når temperaturen skal sættes i foreningens varmecentral.

En af de foreninger, som har sparet penge er A/B Nørrebros Andelsbolig­forening med 184 andele, som har fået 40.000 kr. tilbage på deres varmereg­ning fra HOFOR.


Max Jeppesen i foreningens varmecentral.

Foreningens formand, Max Jeppesen, fortæller, at overvågning af temperatu­ren har vist sig at være en god forret­ning:

– Foreningen fik ny varmecentral og valgte en løsning, som kan fjernaflæ­ses. For os er det magiske punkt at ramme en gennemsnitsafkøling på cirka 36 grader for at få bonus. Det kan vi jo ikke gå at holde øje med hele tiden, så Finn L. & Davidsen A/S, som installe­rede vores varmecentral, overvåger anlægget via fjernaflæsning, forklarer han og fortsætter:

– Vi betaler 105.000 kr. om året for serviceordningen, og det inkluderer ud over overvågning også drift og vedlige­holdelse af anlægget samt et tjek i alle lejlighederne. Overvågningen er den direkte årsag til, at vi hvert år ligger 40.000 kr. under vores tidligere regnin­ger, fortæller Max Jeppesen.

Tjek jeres regning
Mange foreninger kender ikke til fjernvarmeselskabernes strafgebyr eller bonusordninger. Derfor sætter ABF fokus på varmecentralen og den oversete gevinst eller merudgift på forårets ”MødEksperterne” i København, tirsdag den 24. maj fra kl. 17-20. Sæt allerede nu kryds i kalenderen.
Her kan I møde en lang række eksperter, som deler ud af deres erfaringer indenfor fjernvarmeregnskab, energibesparelser og finansiering.
En af eksperterne er HOFOR, som allerede nu kommer med en klar opfordring til hovedstadens andelsboligforeninger:

– Bestyrelser skal kontakte foreningens administrator og bede om en kopi af de sidste to-tre års årsafregninger. Det giver jer med det samme en idé om, om I er en af de foreninger, som får penge retur, får en merudgift eller holder status quo, opfordrer Benny Østerbye, energirådgiver hos HOFOR.

Mød eksperterne
Arrangementet er et miks af oplæg, spørgsmål og dialog med eksperterne, og der er sat god tid af til en snak om jeres konkrete udfordringer.

Til ”MødEksperterne”-arrangementet kan I møde:

  • Energispring (Københavns Kommune)
  • HOFOR
  • Gemina Termix
  • Gaihede A/S
  • Frederiksberg Forsyning
  • Finn L. & Davidsen A/S
  • Nordea
  • ABF’s medlemsrådgivning.

Benny Østerbye fra HOFOR fortæller også, at en bonusordning findes i mange kom­muner, så selvom du ikke bor i HO­FOR-området, kan der stadig være penge at spare på varmeregningen.

Derfor behøver jeres forening heller ikke at ligge i Københavns Kommune eller på Frederiksberg for at I kan blive klogere på jeres varmeregnskab til ”MødEksperterne”-arrangementet. I kan sagtens få viden med hjem til jeres forening, selvom I ligger i en af omegnskommunerne.

Nordea stiller lokaler til rådighed og byder på et lettere traktement som afslutning på aftenen.

Arrangementet er gratis og kun for medlemmer.