Spring navigationen over og gå direkte til indhold
A/B Falcken har fået genskabt friser og ornamenter på deres ejendom. Således er den nu kommet  tilbage til sin oprindelige pomp og pragt.
NYHEDER

Den gode renovering: Ornamenter er prikken over i’et

A/B Falcken har fået genskabt friser og ornamenter på deres ejendom. Således er den nu kommet tilbage til sin oprindelige pomp og pragt. Dette er første artikel i serien om "Den gode renovering".

DEL ARTIKEL


Det var et større renoveringsprojekt, A/B Falcken gennemgik i 2020. Her fik foreningen med fyrre andele nyt tag i naturskifer, omfuget bygningens murværk, isat nye støjdæmpende vinduer, renoveret skorstene, reetableret zink-inddækninger på gesimser og installeret automatisk lys på loftet. Men de prioriterede også at få genskabt friser og ornamenter, så bygningen fra 1906 fik sin oprindelige udsmykning på facaden tilbage.

- Det var med en respekt for den oprindelige arkitektur og de dekorative elementer, at genskabelse af friser og ornamenter var med i renoveringsforslaget. Tidligt i fasen viste det sig, at der ikke var så mange uforudsete udgifter, så derfor valgte vi, nu da stilladset var oppe og budgettet tillod det, også at få det lavet, fortæller formand Boye Schnack.

Han fortæller, at det blot var en mindre udgift i den samlede facaderenovering. Dybest set var det ikke nødvendigt, men noget man valgte at gøre, fordi man gerne vil vise, hvor flot ejendommen oprindeligt var.

- Så er friser og ornamenter lige prikken over i’et, siger han.

A/B Falcken har i øvrigt fået udarbejdet en vedligeholdelsesplan af Gaihede, ingeniører & arkitekter, der gav overblik over de nødvendige renoveringer, som er udført over en 5-årig periode. 

Projektet har kostet ca. 15 millioner kroner og er finansieret med et 30-årigt realkreditlån.

Derudover er boligafgiften steget med 8% hvert år gennem seks år.

DEN GODE RENOVERING:

Hvornår har I sidst renoveret jeres gamle ejendom?

Ældre bygninger kræver ekstra omsorg. I hvert nummer af ABFnyt besøger redaktionen en københavnsk andelsboligforening, som har brugt tid, penge og hjerteblod på at renovere det gamle hus.
Projekter som kan inspirere andre foreninger, som har større renoveringsopgaver i kikkerten.

Bor du i en forening, som har været igennem et renoveringsprojekt og må redaktionen komme på besøg, så send en mail til kommunikation@abf-rep.dk

Sådan finder I gamle tegninger

  1. Gå ind på din kommunes hjemmeside og skriv fx ”Byggesagsarkiv” eller ”Ejendomsarkiv” i søgefeltet
  2. Log ind med NemID /MitID
  3. Skriv adressen i søgefeltet
  4. Nu kommer alle hits frem med anmeldelser af byggesagsopgaver på den pågældende adresse
    Her kan I være heldige at finde tegninger fra ejendommens opførelse
  5. Har I brug for hjælp, så kontakt kundecenteret