publikationer_topbanner3.jpg

Videoer

>> Besøg ABF's YouTube-kanal

A/B Løkkeparkens mandeklub

I A/B Løkkeparken i Odense er mændene i undertal. Det har fået dem til at organisere sig i en mandeklub, som mødes den første onsdag i måneden. I april gik turen til Tirpitz bunkermuseet ved Blåvand.

 


Hvad vil det sige at bo i andel?

Har du lige købt din første andelsbolig, eller kender du en der har? Så er der nogle ting, der er værd at vide om netop denne boform.

 


Mød Årets Andelsboligforening 2018

Kom med på besøg i andelsboligforeningen A/B Marsvej ved Silkeborg, som ABF har kåret til "Årets andelsboligforening 2018".
Den jyske forening fortæller her om det praktiske fællesskab og kunsten at løfte i flok. Andelshaverne deltager nemlig i foreningens mange udvalg, og det giver en oplevelse af, at alles kompetencer kommer i spil.

 


Madordning binder bofæller sammen

I andelsboligforeningen A/B Stokken ved Jyderup løfter andelshaverne mange praktiske opgaver i fællesskab, fx en fælles madordning. Det giver en oplevelse af, at alle deltager.

 


Udvalg bekæmper monsterregn

A/B Skelbo ved Aarhus har startet et regnvandsudvalg, som med enkle fif har sat ind overfor vandskader på foreningens bygninger, når himlen åbner sine sluser. Kom med rundt i den østjyske forening og se deres våben i kampen mod monsterregnen.

 


Andelshavere bevarer bygningsarven

A/B Nordre Frihavnsgade 6-8 på Østerbro i København har valgt at få sandblæste ruder i deres nye vinduer for at bevare deres bygningsarv. Hør om, hvad de nye vinduer betyder for andelshaver Gunvor, som er født og opvokset i ejendommen.

 


Gavlkunst giver fællesskab

Fem gavlmalerier er resultatet af et samarbejde mellem en kunstsamler, en restauratør og A/B Mønten, der ligger på Rentemestervej i Københavns Nordvestkvarter. Kunsten skaber samtaler på kryds og tværs og har givet den store andelsboligforening en ny, positiv identitet.

 


Renovering får købere til Faxe

For seks år siden stod boligerne tomme i månedsvis i A/B Østparken i Faxe. Nu strømmer køberne til, fordi den lille forening på Sydsjælland har givet deres boliger en grundig renovering.

 


Skal din andel renoveres?

Se hvordan et tilrøget dødsbo på Vesterbro fik nyt liv ved hjælp af en gennemgribende renovering.

 


Skybrudssikring i A/B Katrinedal

En kanal og et seks meter dybt bassin skal forhindre, at A/B Katrinedal i Vanløse bliver udsat for flere oversvømmede kældre. Tag med på besøg i den københavnske forening og hør mere om, hvordan de har grebet projektet an.

 


Mød A/B Viktoriagade

A/B Viktoriagade 28-30 blev nummer to i konkurrencen om titlen som Årets Andelsboligforening 2016. Kom med på besøg i den lille københavnske forening og få indblik i, hvordan de afvikler generalforsamling, skaber godt naboskab og har udviklet deres eget værdigrundlag.

 


Altaner

I de senere år, er er det blevet populært at etablere altaner i mange andelsboligforeninger, især i København og på Frederiksberg.

For at sikre en problemfri proces, er der en lang række juridiske, økonomiske og tekniske forhold, som andelshavere skal have på plads, inden ansøgning om etablering af altaner sendes til den relevante kommune.

Derfor har ABF produceret en altanvideo i samarbejde med Grubbe Advokater og Plan 1 Arkitekter, der trin for trin guider dig igennem nogle af de mange opgaver og løsningsmodeller, der skal være opfyldt for, at dine altandrømme kan blive til virkelighed.

Videoen giver dig blandt andet svar på spørgsmål som:

  • Skal altanen opføres for foreningens eller andelshavers regning?
  • Kan en stuelejlighed nedlægge veto over for en etablering af altaner?
  • Kan man lave en altan som en varig forbedring?
  • Hvilke altantyper findes der?

Samt en lang række andre spørgsmål, I skal tage stilling til, inden I kan komme i gang med jeres altanprojekt.

Har jeres forening spørgsmål om altaner, er bestyrelsen altid velkommen til at kontakte ABF’s medlemsrådgivning, hvor jurister og økonomer sidder klar til at rådgive jer. 

Se ABF’s altanvideo (Kræver medlemslogin)