aktiviteter.jpg

Lejlighedssammenlægning

Dato og tid: 23-10-2019 kl. 17.00 - 19.00
Landsdel: Region Hovedstaden
Type: Arrangement
Sted: ABF´s sekretariat, Vester Farimagsgade 1, 8. sal, 1606 København V
Pris: Gratis

Dette arrangement kombinerer oplæg fra ABF’s medlemsrådgivning med erfaringsudveksling mellem de foreninger, som deltager.

Andelshavere ønsker naturligt nok mere plads, når studieboligen fx med årene bliver til en familiebolig. Her vælger nogle at flytte fra foreningen, men en flytning er både dyr og besværlig, og måske mister foreningen de ildsjæle, som bidrager til foreningens daglige drift og trivsel. En løsning kan derfor være at lægge den nuværende bolig sammen med naboboligen, når den bliver sat til salg.

Indhold:

 Hvilke fordele og ulemper er der ved lejlighedssammenlægninger?

  • Påvirker lejlighedssammenlægninger foreningens økonomi?
  • Skal lejlighedssammenlægning fremgå af foreningens vedtægter?
  • Skal andelshavere søge om byggetilladelse hos kommunen? Hvilke krav skal være opfyldt for at kunne sammenlægge lejligheder?
  • Hvilke krav stiller lejlighedssammenlægninger til eventuelle ventelisteregler?

Arrangementet er delt i to. Først vil ABF’s medlemsrådgivning komme med et oplæg, der sætter fokus er på de juridiske udfordringer og regler. I løbet af oplægget vil oplægsholder komme rundt om de vigtigste emner og faldgruber, man skal være opmærksom på, hvis foreningen ønsker at give mulighed for lejlighedssammenlægning. Anden del af arrangementet er en erfaringsudveksling mellem de fremmødte foreninger. Her har I som forening mulighed for at tage en snak med andre foreninger om, hvordan de tænker at håndtere lejlighedssammenlægning.

Tilmelding til Lejlighedssammenlægning

23-10-2019 kl. 17.00 - 19.00